Lancering van Cardano smart contracts op 12 september

Het is bijna zover, Cardano smart contract worden gelanceerd op 12 september 2021. Cardano heeft hier lang mee gewacht, waardoor Cardano veel kritiek heeft gekregen hierover. Maar gelukkig zijn er in de afgelopen maanden grote en belangrijke stappen gezet. Hier heeft ook de prijs van de Cardano munt ADA door kunnen profiteren. Wat gaat er verder gebeuren met het project en zal de prijs van ADA hierdoor nog meer gaan stijgen?

Wat zijn smart contracts?

Een smart contract kun je zien als een digitaal protocol. Dit digitaal protocol zorgt ervoor dat een contract automatisch kan worden uitgevoerd als overeengekomen criteria behaald worden. Ook maken smart contracts het mogelijk om transacties af te wikkelen, zonder dat er een derde partij bij betrokken hoeft te zijn om de afspraak af te dwingen of te verifiëren. De afspraken zijn onomkeerbaar en zijn te traceren.

Smart contracts hebben als doel om betere digitale beveiliging te bieden in vergelijking tot traditionele contracten. Kosten kunnen ook worden bespaard met smart contracts, doordat je in principe geen notaris meer nodig hebt. Momenteel maken verschillende cryptocurrencies gebruik van smart contracts als basis voor hun concept. Ook kun je smart contracts op de meeste blockchains programmeren.

Smart contracts van Cardano

Daar waar Bitcoin een netwerk is dat gebruikt wordt voor peer-to-peer waardeoverdracht, zijn de volgende generaties blockchain een stuk uitgebreider. Smart contracts werden geïntroduceerd door Ethereum. Ethereum behoort tot de tweede generatie blockchain. Dankzij de smart contracts is het nu mogelijk om meer complexe decentrale applicaties op de blockchain te ontwikkelen, wat veel nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld decentralized finance (DeFi). Hier kunnen mensen geld lenen zonder tussenkomst van een bank, maar ook cryptocurrencies met elkaar uitwisselen. Dankzij smart contracts, non-fungible tokens (NFT), zijn ook unieke versleutelde tokens mogelijk. Dit is een erg snelgroeiende markt in de afgelopen tijd.

Ethereum is momenteel de koploper van de smart contract blockchain, maar met de opkomst van de derde generatie blockchain kan Ethereum flink wat concurrentie gaan krijgen. Eén van de concurrenten is Cardano, een Proof-to-Stake (PoS) netwerk die beweert honderden transacties per seconde te kunnen verwerken op de basislaag. Echter, is Cardano al sinds 2017 gelanceerd en de smart contracts zijn sinds die tijd nog steeds niet geactiveerd. Na 4 jaar wachten is het dan eindelijk bijna zover: de lancering van smart contracts van Cardano. De lancering staat op dit moment gepland voor 12 september. 

Cardano smart contracts veelbelovend?

We hebben er lang op moeten wachten. Bijna 4 jaar heeft het geduurd voordat Cardano met de lancering van hun smart contracts komt, maar het is bijna zover. Maar wat betekent dit nu precies voor de ADA bezitters, beleggers en traders? Momenteel staat ADA op de 3e positie op CoinMarketCap, na Bitcoin (1) en Ethereum (2). Als de bullish trend zich voortzet, zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat de ADA koers binnenkort zelfs $5 kan bereiken.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about Cardano updates.

Categories

Related Posts