Hoe moet je Cardano (ADA) kopen?

Hoe Cardano (ADA) kopen?

Open een online exchange account.

De eerste stap bij het kopen van Cardano is het openen van een account bij een crypto-uitwisseling die de Cardano’s ADA ondersteunt. Een account en rekening tevens openen bij een crypto exchange is zeer eenvoudig. Verzamel van tevoren belangrijke persoonlijke gegevens. Voor het aanmaken van een account heb je de volgende gegevens nodig:

  • Je volledige officiële naam
  • Je huidige woonadres
  • Je e-mailadres
  • Je telefoonnummer
  • Een geldige betaalmethode om geld op je account te storten
  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs met foto
  • Je burgerservicenummer

Met al deze gegevens bij de hand, kies je een uitwisseling die de aankoop en overdracht van ADA ondersteunt. Als je niet helemaal weet waar je moet beginnen, bekijk dan de opties hieronder.

Koop een wallet (optioneel)

Als je Cardano’s wilt kopen als investering, kun je deze bewaren en tevens beschermen door deze in een wallet te doen. Deze wallet beheer je zelf met een privésleutel. Nadat je ADA bij een exchange hebt gekocht, wordt deze voor je bewaard in de exchange wallet, waarvan je de privésleutel niet kent. Je ADA bewaren in een exchange wallet is handig en praktisch, maar niet geheel ongevaarlijk. De exchange wallets zijn namelijk kwetsbaarder voor hacks.

Meestal wordt het aangeraden om een cold storage wallet te gebruiken voor het bewaren van je cryptomunten. Cold storage betekent dat je privésleutel nooit op het internet kan komen en op die manier nooit gestolen of gehacked kan worden. Zorg er wel voor dat je de richtlijnen volgt voor het maken van een back-up van je cold storage wallet in het geval dat je deze kwijtraakt. 

Koop Cardano’s (ADA)

Nadat je een exchange account hebt aangemaakt en deze hebt geactiveerd heb je een plek om je munten te kopen en deze te bewaren. De volgende stap is het storten van geld (euro’s, dollars, you name it) op jouw exchange account. Na het storten van het geld kun je gemakkelijk Cardano’s zoeken door de zoekfunctie te gebruiken of door simpelweg te scrollen in de lijst met alle cryptomunten. Vervolgens kies je de hoeveelheid Cardano’s die je wilt kopen en ga je over tot de koop. 

Aanbevolen crypto exchanges voor Cardano

Coinbase

Coinbase is een van de grootste exchange platformen voor cryptocurrency op het internet. Van Bitcoin tot Cardano en Basic Attention Token tot Chainlink. Coinbase maakt het buitengewoon eenvoudig om zowel grote als kleine cryptocurrency munten  te kopen en te verkopen. Hoewel Coinbase niet de laagste prijzen of de laagste kosten hanteert, is het platform eenvoudig genoeg voor complete beginners om het in slechts enkele transactie onder de knie te krijgen.

Bitvavo

Bitvavo is de grootste en tevens goedkoopste exchange platform van Nederland. Op Bitvavo kun je snel, eenvoudig en veilig verschillende soorten digitale valuta kopen, verkopen, storten en opnemen. uiteraard kun je de cryptomunten die je hebt gekocht ook vasthouden op Bitvavo.

Binance

Binance is een van de grootste exchanges en wordt gebruikt over de hele wereld. Binance heeft haar oorsprong in China, maar is inmiddels over de hele wereld bekend geworden. Het platform hanteert lage fees, heeft veel handelsparen en is betrouwbaar. Je kunt er prima terecht als beginnende handelaar en uiteraard kun je hier je crypto munten kopen, verkopen, storten, opnemen en vasthouden. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about Cardano updates.

Categories

Related Posts