Hoe Cardano (ADA) staken op Yoroi?

Stap 1: Yoroi installeren voor Chrome

Ga naar de Yoroi website https://yoroi-wallet.com/. Zorg ervoor dat je de juiste website hebt. Zoek het eventueel via Google, om zeker te weten dat je de goede website hebt.

Vervolgens kom je op de Chrome Web Store pagina. Check voor de zekerheid de website en het domein, om zeker te weten dat je op de juiste website bent. 

Klik op Toev. aan Chrome

Vervolgens krijg je een waarschuwingsmelding van de extensie.

Klik op Extensie toevoegen

Als de extensie succesvol is toegevoegd, krijg je een melding die je vertelt dat je installatie succesvol is verlopen.

De extensie komt vervolgens bij jouw Extensies te staan in je browser. Om je Yoroi extensie te vinden, klik je op Extensies uitvouwen. Daar zie je de Yoroi extensie die je zojuist hebt gedownload.

Vervolgens kun je de Yoroi extensie pinnen op je browserbalk, zodat je deze snel kunt vinden in je browser. 

Klik op de Yoroi extensie om de extensie te starten.

Vervolgens moet je een basic installatie voltooien.

Kies je taal (Nederlands) en druk op Vervolg.

Dan krijg je de gebruiksvoorwaarden te zien.

Lees deze door en vink “Ik stem in met de gebruiksvoorwaarden”. Klik vervolgens op Vervolg.

Vervolgens wordt er de vraag gesteld of je het gebruik van Cardano betaal URL’s wilt toestaan.

Kies of je deze wilt toestaan of niet. Je kunt ook op Overslaan klikken en deze alsnog later toevoegen. In deze tutorial slaan we deze even over. 

Je installatie is nu voltooid. De Yoroi wallet extensie staat nu op je Chrome en is klaar voor gebruik. 

Stap 2: Hoe maak je een wallet met Yoroi?

Nadat je de Yoroi extensie succesvol op je Chrome hebt geïnstalleerd, kun je een wallet aanmaken. 

Als je al een wallet hebt, kun je kiezen om deze te herstellen door op Herstel Portemonnee te klikken. Je kunt ook wallets herstellen die je in Daedalus hebt gemaakt of een hardware wallet zoals Trezor of Ledget Nano verbinden. Deze stappen behandelen we niet in deze tutorial. 

Klik op “Maak een Portemonnee” op het scherm dat je voor je ziet.

Kies een valuta, in dit geval “Cardano” en kies voor “Maak een Portemonnee”.

Geef je wallet een naam en maak een “Betalingswachtwoord” aan. Herhaal het betalingswachtwoord en maak je persoonlijke portemonnee aan. Bij het maken van je betalingswachtwoord is het belangrijk dat je wachtwoord lang en sterk genoeg is. Maak gebruik van kleine en grote letters, nummers en symbolen. Belangrijk: onthoud je wachtwoord goed en schrijf deze ergens op, zodat je deze nooit kunt kwijtraken. 

De volgende stap is de herstelzin. Dit is een willekeurig wachtwoord bestaande uit 15 woorden welke gebruikt wordt om je portemonnee te herstellen op verschillende toestellen. Iedereen kan deze herstelzin gebruiken om zijn portemonnee te herstellen en om munten te verzenden naar andere portemonnees zonder een betalingswachtwoord te hoeven te gebruiken. 

Zorg ervoor dat niemand kan meekijken met je scherm terwijl je de herstelzin instelt. Zorg er ook voor dat je deze herstelzin ergens opschrijft en bewaart op een veilige plek, zodat je deze niet kwijt kunt raken en zodat deze niet gevonden kan worden door anderen.

In het volgende scherm typ je je herstelzin over. 

Vervolgens vink je de voorwaarden aan en klik je op accepteren. 

Je Yoroi portemonnee (wallet) is nu aangemaakt!

Nu wil je natuurlijk ADA op je wallet zetten. Dit doe je door op “Ontvangen” te klikken bovenaan het menu. Je kunt geen ADA staken in Yoroi als je geen ADA in je wallet hebt. 

Vervolgens krijg je een wallet adres in de vorm van een code die je kunt kopiëren. 

Dit adres kun je gebruiken om je ADA te storten op je Yoroi wallet. Dit adres kun je gebruiken om ADA te storten vanaf iedere exchange, zoals Bitvavo of Binance. Je kunt ook de QR code gebruiken die je op je scherm ziet staan. Nu kun je ADA gaan staken op Yoroi. 

Stap 3: ADA staken/delegeren op Yoroi naar een staking pool

Nu je de Yoroi wallet extensie hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met ADA staken op Yoroi. Ook kun je ADA gaan delegeren naar een staking pool. 

In je Yoroi wallet ga je naar “Delegate List” bovenaan het menu. Hier zie je een lijst van verschillende stakings pools. Je kunt hier browsen door de verschillende staking pools, maar je kunt ook een specifieke staking pool zoeken via de zoekbalk door de naam of ID van de staking pool in te typen.

Als je een staking pool hebt gevonden waar je jouw ADA naar wilt delegeren, zie je alle details van de staking pool. Klik op “Delegeren”.

Bevestig je delegatie

Als je op “Delegeren” hebt geklikt, krijg je een scherm te zien waarin je je delegatie kunt bevestigen. 

Controleer de stake pool naam en ID, om er zeker van de zijn dat je jouw ADA naar de juiste staking pool delegeert. Kies vervolgens hoeveel ADA je wilt delegeren en typ je betalingwachtwoord in. Klik vervolgen weer op “Delegeren”.

Je hebt nu succesvol jouw ADA gedelegeerd naar een staking pool door gebruik te maken van de Yoroi wallet. Makkelijk, veilig en snel.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about Cardano updates.

Categories

Related Posts