10 beste Cardano (ADA) wallets

In deze blog beschrijven we de 10 beste Cardano wallets die je kunt gebruiken om Cardano (ADA) te ontvangen, te verzenden en te staken. 

Wat is Cardano (ADA)?

Cardano is een baanbrekend Proof-of-Stake blockchain-netwerk, ontwikkeld tot een gedecentraliseerd applicatie (DApp) ontwikkelingsplatform met een multi-asset ledger en verifieerbare Smart Contracts (slimme contracten). Cardano blockchain is de thuisbasis van ADA (₳) cryptocurrency.

Cardano wallet

Cardano wallet is als het ware een tool waarmee je kunt communiceren met de Cardano-blockchain. Op die manier kun je Cardano’s cryptocurrency ADA verzenden, ontvangen, opslaan en inzetten. Sommige wallets hebben ingebouwde exchanges zodat je ook ADA kunt kopen of ruilen.

Met zoveel beveiliging bedreigingen in de cryptocurrency-wereld is het erg belangrijk om een veilige Cardano wallet te gebruiken. Jouw ADA (₳) op exchanges achterlaten is niet altijd even slim, omdat ze hierdoor het gevaar lopen te worden gestolen of gehackt. Het gebruiken van een externe wallet is dus te allen tijde aan te raden.

Hoe werkt een Cardano wallet?

Wanneer je een nieuwe Cardano wallet instelt, wordt een paar sleutels gegenereerd: de openbare en de privésleutel. Jouw ADA wallet adres wordt gegenereerd met behulp van de openbare sleutel en je kunt deze delen om ADA te ontvangen. Wanneer je ADA verzendt, wordt de privésleutel gebruikt om de transacties digitaal te ondertekenen, die vervolgens kunnen worden toegevoegd aan het Cardano-blockchain-grootboek. Dit houdt in dat de privésleutel geheim moet worden gehouden. Afhankelijk van hoe de portemonnee omgaat met jouw sleutels en andere functionaliteiten, kunnen Cardano wallets worden onderverdeeld in warme en koude wallets.

Cardano hot en cold wallets

In principe is een hot wallet een wallet die ADA kan beheren (kopen, verkopen etc.) met een internetconnectie. Dit kunnen ook uitwisselingen zijn of bewaar wallets die de controle hebben over jouw beide sleutels, dus ook jouw cryptocurrency. Er is een oud gezegde: “Als u de privé sleutels van uw munten niet bezit, bezit u ze niet”.

Cold wallets zijn hardware wallets: fysieke apparaten zoals Ledger Nano X of Trezor Model T die jouw privé sleutels offline opslaan en beveiligen. Dit wordt meestal aangeduid als de “cold storage”, oftewel “koude opslag”.

Ledger Nano X en Trezor Model T hardware wallets werken perfect met Daedalus en Yoroi wallets en je kunt jouw ADA ook veilig inzetten en passief inkomen verdienen.

Welke Cardano wallets kunnen gebruikt worden voor staking?

Daedalus en Yoroi wallets kunnen worden gebruikt voor Cardano staking, maar ook voor andere Cardano gerelateerde zaken, zoals governance en je kunt een volledige lijst zien van Cardano pools waaraan je jouw ADA kunt delegeren en je kunt de prestaties inzien. 

Daedalus is een robuuste desktop wallet, Yoroi is een lichte wallet voor Android/iOS en browserextensies. AdaLite is een web wallet.

Top 10 beste Cardano (ADA) wallets

  1. Ledget Nano X – Hardware Wallet (prijs € 119,00)
  2. Trezor Model T – Hardware Wallet (prijs €149,00)
  3. Daedalus Wallet – Desktop Wallet
  4. Yoroi Wallet – Browser extensie, Mobiel)
  5. Ledger Nano S – Hardware Wallet (prijs €59,00) 
  6. Ellipal Titan – Hardware Wallet (prijs €169,00)
  7. AdaLite – Web Wallet
  8. Guarda Wallet – Desktop, Mobiel, Browser extensie, Web Wallet
  9. Exodus Wallet – Desktop, Mobiel
  10. Atomic Wallet – Desktop, Mobiel

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about Cardano updates.

Categories

Related Posts